top of page

Τα 5 πιο νόστιμα φρούτα και λαχανικά της άνοιξης.


Η κατανάλωση εποχιακών φρούτων και λαχανικών αποτελεί ένα κοινό μυστικό ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Η άνοιξη είναι η εποχή που μας προσφέρει πληθώρα επιλογών για το τραπέζι μας. Παρακάτω θα δούμε τις 5 πιο νόστιμες και θρεπτικές επιλογές από την συντακτική μας ομάδα.


1. Φράουλες

  • Εκτός από την υπέροχη γλυκιά γεύση οι φράουλες, περιέχουν βιταμίνες B και C, είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας και με πολλά καρδιαγγειακά και αντικαρκινικά οφέλη.

2. Σπαράγγια

  • Μία πλούσια πηγή βιταμινών και μετάλλων, που βοηθούν στηννπέψη, την υγεία των οστών και την υγεία της καρδιάς.

3. Βερίκοκα

  • Το γλυκό και νόστιμο αυτό φρούτο αποτελεί πλούσια πηγή βήτα-καροτίνης, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της όρασης και στην καταπολέμηση της φλεγμονής.

4. Παντζάρια

  • Τα παντζάρια μπορούν να προσφέρουν μια σειρά από μοναδικά οφέλη για την υγεία, συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στη συνολική υγεία της καρδιάς. Τα παντζάρια μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον περιορισμό της φλεγμονής και στη βελτίωση του πεπτικού μας συστήματος.

5. Σπανάκι

  • Το σπανάκι βοηθάει στη διατήρηση και βελτίωση της υγείας των ματιών, στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες (αντιγήρανση), στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην πρόληψη του καρκίνου.


bottom of page