top of page

Κολύμβηση και το όφελος για το σώμα μας.


Το κολύμπι είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης που προσφέρει πολλά ορθοπαιδικά οφέλη. Αυτά περιλαμβάνουν:

  1. Μυϊκή Ενδυνάμωση: Κατά τη διάρκεια του κολυμβητικού αγώνα, ολόκληρο το σώμα σας ενεργοποιείται, ιδιαίτερα οι μύες των ποδιών, των χεριών, του κορμού και των μυών των ώμων. Αυτό βοηθάει στην ενίσχυση του μυοσκελετικού συστήματος και μπορεί να βελτιώσει τη σταθερότητα και την ισορροπία.

  2. Αποφόρτιση Αρθρώσεων: Το κολύμπι είναι μια χαμηλό-επιβαρυντική άσκηση, καθώς το νερό υποστηρίζει το σώμα σας. Αυτό σημαίνει ότι οι αρθρώσεις σας δεν υπόκεινται στο ίδιο άγχος όπως σε άλλες δραστηριότητες, όπως το τρέξιμο. Αυτή η αποφόρτιση μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμών και είναι ευεργετική για άτομα με αρθρίτιδα ή άλλες χρόνιες καταστάσεις που επηρεάζουν τις αρθρώσεις.

  3. Σπονδυλικής Στήλη: Το κολύμπι, ειδικά η κοιλιακή κολύμβηση, βοηθά στην διατήρηση της φυσιολογικής καμπυλότητας της σπονδυλικής στήλης. Ενισχύει τους μύες της περιοχής της μέσης και μπορεί να βελτιώσει τη στήριξη της πλάτης.

  4. Ευελιξία: Η κίνηση του σώματος στο νερό διευκολύνει την ανάπτυξη ευελιξίας. Αυτό είναι σημαντικό για τη διατήρηση της καλής κινητικότητας των αρθρώσεων και των μυών.

  5. Ανακούφιση από τον Πόνο: Το κολύμπι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο, ιδιαίτερα για άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο στις αρθρώσεις ή τους μύες. Η χαλάρωση που προσφέρει το νερό μπορεί να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει την ψυχική ευεξία.

Εν κατακλείδι, το κολύμπι είναι μια εξαιρετική άσκηση που μπορεί να επιφέρει πολλά οφέλη στο μυοσκελετικό σύστημα. Επιπλέον, είναι ευχάριστο και διασκεδαστικό, κάνοντας την κατάλληλη για άτομα όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης. Συνιστάται να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα άσκησης, ιδιαίτερα εάν έχετε προβλήματα υγείας.


Ιατρείο 1 Ι. Κούσκουρα 10 & Τσιμισκή

Ιατρείο 2 Μ. Μπότσαρη 109

Τηλ. 2310 285050


bottom of page