top of page

Πανελλαδική πρωτιά επεμβάσεων με τη νέα αορτική βαλβίδα "ACURATE neo2"






Ο Επεμβατικός Καρδιολόγος Αθηνόδωρος Νικητόπουλος, σε μία ακόμη πανελλαδική πρωτιά επεμβάσεων για ασθενείς με στένωση αορτικής βαλβίδας που υποβλήθηκαν σε διαδερμική αντικατάσταση της βαλβίδας (TAVI) με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας συσκευής "ACURATE neo2".

Η νέα συσκευή "ACURATE neo2", αποτελεί την τελευταία εξέλιξη της καταξιωμένης ως τώρα συσκευής "ACURATE neo" της εταιρείας Boston Scientific, η οποία χρησιμοποιείται σε χιλιάδες ασθενείς παγκοσμίως. Πρόκειται για μία εξαιρετικά αξιόπιστη συσκευή για την αντιμετώπιση ασθενών με στενή αορτική βαλβίδα, οι οποίοι θεωρούνται υψηλού κινδύνου και δεν ενδείκνυται η ανοιχτή χειρουργική επέμβαση. Με τη διαδερμική επέμβαση, η προσπέλαση γίνεται από τη μηριαία αρτηρία χωρίς τομή, μόνο με ήπια μέθη. Η επέμβαση είναι απλή, γρήγορη, με προβλέψιμο αποτέλεσμα, ενώ δεν επηρεάζει καθόλου αιμοδυναμικά τους ασθενείς κατά τη διάρκειά της.

Για παθήσεις των βαλβίδων της καρδιάς και ελάχιστα επεμβατικές, διαδερμικές επεμβάσεις, επικοινωνήστε με τον Επεμβατικό Καρδιολόγο Αθηνόδωρο Νικητόπουλο.




bottom of page