top of page

Οι καλύτερες θεραπείες σώματος για το καλοκαίρι του 2023.


Έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες τους καλοκαιρινούς μήνες αισθάνονται πιο όμορφες και πιο άνετες με την εμφάνιση τους. Η σύγχρονη γυναίκα θέλοντας να προσέχει και να διατηρεί την εξωτερική της εμφάνιση επιλέγει τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για ένα ιδανικό σώμα σύμφωνα με τα δικά της πρότυπα.


Ο Δρ. Δημοσθένης Ψηφίδης, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Dr Psifidis Laser Clinic, μίας ιατρικής κλινικής πρότυπο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που βασίζεται στις πιο πρωτοποριακές και τεχνολογικά προηγμένες μεθόδους, μας ενημερώνει για τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για το φετινό καλοκαίρι.


SmartLipo Laser Λιπόλυση


Τι είναι η Laser λιπόλυση και η θεραπεία Smartlipo; Η λέιζερ λιπόλυση (laserlipolisi) με το τελευταίας τεχνολογίας τρίτης γενιάς Smartlipo Laser, το Smartlipo Triplex, είναι μια νέα ασφαλής επαναστατική ελάχιστα έως καθόλου επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους που αντιστέκεται στην άσκηση και στη δίαιτα και έχει μόνιμο αισθητικό αποτέλεσμα. Η θεραπεία Smartlipo είναι κλινικά δοκιμασμένη και εγκεκριμένη από το FDA της Αμερικής από το 2006, ωστόσο έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια χάρη στο νέο τρίτης γενιάς μηχάνημα LASER Smartlipo Triplex της αμερικάνικης εταιρίας Cynosure, το οποίο είναι πολύ πιο γρήγορο και αποτελεσματικό από της πρώτης και δεύτερης γενιάς Smartlipo, τα οποία εφαρμόσαμε με επιτυχία στη Μ. Βρετανία από το τέλος του 2006.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία Smartlipo;

Η θεραπεία Smartlipo στηρίζεται στην άμεση εφαρμογή του λέιζερ (Nd:Yag Laser) μέσω μιας ειδικής οπτικής ίνας που τοποθετείται στο υποδόριο λίπος των περιοχών με τοπικό πάχος αφού έχει επιτευχθεί τοπική αναισθησία στις περιοχές αυτές.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται;

Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία με μίγμα τοπικού αναισθητικού το οποίο εφαρμόζεται πριν την εφαρμογή του λέιζερ. Η τοπική αυτή αναισθησία διαρκεί δύο με τρεις ώρες και δεν επηρεάζει τη γενική κατάσταση του ασθενούς. Δεν χρησιμοποιείται μέθη ούτε καταστολή, ο ασθενής έχει όλες τις αισθήσεις του και συμμετέχει ο ίδιος στην επίτευξη της θεραπείας του.Μετά τη θεραπεία ο ασθενής πρέπει να εφαρμόσει στην περιοχή ελαστική συμπιεστική επίδεση (ειδικά λαστέξ) την οποία διατηρεί μόλις μία εβδομάδα (για περιοχές όπως η κοιλία και οι μηροί) ή 3-4 μέρες για περιοχές όπως είναι οι βραχίονες και τα γόνατα. Για το πρόσωπο η επίδεση διατηρείται μόλις ένα 24ωρο. Η μέθοδος smartlipo έχει πολύ γρήγορη αποθεραπεία, δεν απαιτεί νοσηλεία, μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε πολλές άλλες περιοχές του σώματος εκτός από την κοιλιά, τους γλουτούς και τους μηρούς, όπως στα χέρια, στο πηγούνι, στα γόνατα, στη πλάτη, καθώς και σε άλλες περιοχές τοπικού πάχους. Αν η περιοχή τοπικού πάχους είναι μεγάλη, τότε η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια στην ίδια περιοχή μετά το χρονικό διάστημα των 5 μηνών (σύμφωνα με το Βρετανικό Πρωτόκολλο Θεραπείας Smartlipo). Γενικά όταν γίνεται σωστή επιλογή του ασθενούς και των περιοχών με τοπικό πάχος, απαιτείται μόλις μία θεραπεία λέιζερ λιπόλυσης για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να γνωρίζω για την Laser Λιπόλυση με Smartlipo; Το τρίτης γενιάς Smartlipo Triplex έχει laser με τρία διαφορετικά μήκη κύματος, από τα οποία το ένα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, συντελώντας έτσι στην εμφάνιση ενός λείου και σφριγηλού δέρματος στις περιοχές όπου εφαρμόζεται το smartlipo και υπάρχει από πριν χάλαρωση (πχ. έσω μηροί, διπλοσάγονο) αντίθετα με την παραδοσιακή μέθοδο της λιποαναρρόφησης, η οποία μπορεί να αφήσει το δέρμα χαλαρό και με ατέλειες. Ο ασθενής θα πρέπει να απέχει από την έντονη άσκηση (στο γυμναστήριο) και από σάουνες, θερμά λουτρά και ηλιποθεραπεία για περίπου 10 μέρες μετά τη θεραπεία του, ενώ πρέπει να αποφύγει και το εν τω βάθει μασάζ για περίπου 2 εβδομάδες. Σε γενικές γραμμές επανέρχεται στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής μετά από δύο με τρεις μέρες.






Cellulaze Laser θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας


Πόσες συνεδρίες απαιτεί η επαναστατική αυτή θεραπεία για να εξαλειφθεί η κυτταρίτιδα και πώς επιτυγχάνεται αυτό;

Η θεραπεία Cellulaze διαφέρει από όλες τις υπόλοιπες θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας, επειδή αντιμετωπίζει το πρόβλημα της κυτταρίτιδας στη ρίζα του και απαιτεί μόλις ΜΙΑ εφαρμογή! Χάρη στη μοναδική τεχνολογία της οπτικής ίνας SideLase3D του τελευταίας γενιάς μηχανήματος Smartlipo Triplex, το laser smartlipo επιδρά κατευθείαν στα λιποκύτταρα, προκαλώντας τη μόνιμη καταστροφή τους (λιπόλυση), ενώ συγχρόνως καταστρέφει και τα διαφραγμάτια του ινώδους συνδετικού ιστού του δέρματος που εμφανίζει κυτταρίτιδα. Με το ειδικό μήκος κύματος Laser του Smartlipo Triplex, αντιμετωπίζει συγχρόνως και τη χαλάρωση του δέρματος, καθώς διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, συντελώντας έτσι στην εμφάνιση λείου και σφριγηλού δέρματος στις περιοχές όπου εφαρμόζεται.

Πόσο επώδυνη είναι η θεραπεία αυτή; Απαιτεί κάποιου είδους νάρκωση;

Η θεραπεία Cellulaze είναι ανώδυνη, καθώς γίνεται μετά την εφαρμογή τοπικού αναισθητικού (αραιωμένο διάλυμα ξυλοκαίνης) και δεν απαιτεί καμία νάρκωση.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία και πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Η θεραπεία διαρκεί περίπου μία ώρα. Αμέσως μετά μπορείτε να επιστρέψετε στις κανονικές σας καθημερινές δραστηριότητες! Τα πρώτα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, για το τελικό όμως αποτέλεσμα (για να ολοκληρωθεί ομοιόμορφα η ίνωση και να φανεί το αποτέλεσμα της κολλαγογένεσης) απαιτούνται 4 περίπου εβδομάδες

Μεσοθεραπεία για κυτταρίτιδα – τοπικό πάχος

Πόσα είδη μεσοθεραπείας υπάρχουν;

Για το μέγιστο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε δύο είδη μεσοθεραπείας. Η πρώτη είναι αυτή που περιέχει φωσφατιδυλχολίνη και καφεϊνη και άλλα αμινοξέα και αντιοξειδωτικές ουσίες που έχουν ένδειξη για κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος, καθώς έχουν ισχυρή λιπολυτική δράση. Η μεσοθεραπεία αυτή γίνεται κάθε 10-15 μέρες. Η δεύτερη περιέχει L-carnitine και μικρό ποσοστό φωσφατιδυλχολίνης (5%) και μπορεί να γίνει κάθε εβδομάδα, ενώ έχει ένδειξη και για τα άτομα που κάνουν ομοιοπαθητική καθώς δεν περιέχει καφεϊνη. Και οι δύο μεσοθεραπείες αυτές είναι επώνυμες και πιστοποιημένες από το FDA της Αμερικής και έχουν ευρωπαικά διπλώματα (CE mark). Η πρώτη είναι το διάλυμα Celluform της ιταλικής εταιρείας Promoitalia ενώ η δεύτερη είναι το διάλυμα SLIM της εταιρείας MD Skin Solutions.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται και ποια είναι η διαδικασία; Στην περίπτωση της θεραπείας για κυτταρίτιδα μόνο απαιτείται μία συνεδρία εφαρμογής των μικροενέσεων κάθε εβδομάδα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση για τοπικό πάχος όπου απαιτείται λιπόλυση σε συγκεκριμένα σημεία, οι συνεδρίες γίνονται κάθε δύο εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση διαφέρει τόσο το ποσό του υλικού που χρησιμοποιείται, τόσο και το μήκος της βελόνας, καθώς στην περίπτωση της λιπόλυσης οι ενέσεις γίνονται υποδερμικώς. Το διάλυμα που εγχύεται ενδοδερμικώς (στην περίπτωση της κυτταρίτιδας) ή υποδορίως (για το τοπικό πάχος) περιλαμβάνει την γνωστή λιπολυτική ουσία φωσφατιδυλχολίνη, την καφείνη και άλλες λιπολυτικές ουσίες, (π.χ. παπαίνη), καθώς και αμινοξέα και αντιοξειδωτικά, όπως το ασκορβικό οξύ. Στο κέντρο μας είμαστε σε θέση να σας προτείνουμε συνδυαστικές θεραπείες που περιλαμβάνουν τόσο τη μεσοθεραπεία (ενέσιμη ή μη), όσο και τη θεραπεία LPG endermologie.



Cooltech Κρυολιπόλυση

Το λίπος ψύχεται και καταστέφεται μόνιμα

Πρόκειται για πρωτοποριακή τεχνολογία, αναίμακτη, κατά την οποία τα λιποκύτταρα που βρίσκονται στον υποδόριο ιστό, συσσωρευμένα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, ψύχονται επιλεκτικά και καταστρέφονται. Αρχικά επιλέγονται οι περιοχές του σώματος όπου εντοπίζονται οι αντιαισθητικές συγκεντρώσεις λίπους. Τα σημεία αυτά εγκλωβίζονται μέσα στην ειδική «δαγκάνα» του συστήματος, ώστε να δεχτούν την απόλυτα στοχευμένη ψυκτική δράση. Η παράλληλη εφαρμογή αρνητικής πίεσης αναρροφά το δέρμα με το υποδόριο λίπος και σταθεροποιεί την ψύξη των λιποκυττάρων, ενώ τα κύτταρα του δέρματος παραμένουν ανέπαφα. Αυτό οφείλεται στην διαφορετική ευαισθησία των λιποκυττάρων απέναντι σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η επιλεκτική, απόλυτα ελεγχόμενη, ψύξη του λιπώδους ιστού οδηγεί σε συρρίκνωση και αποσύνθεση των κυττάρων του και στην απομάκρυνσή τους από τον οργανισμό με την φυσιολογική διαδικασία του μεταβολισμού.

Σε 4-6 εβδομάδες η ορατή διαφορά.

Κατά την έναρξη της θεραπείας μπορεί να σημειωθεί μια μικρή ενόχληση, η οποία στη συνέχεια υποχωρεί και είναι περισσότερο χαρακτηριστική η αίσθηση της χαλάρωσης. Η διάρκειά της για κάθε κύκλο είναι 45-60 λεπτά, ενώ μπορεί να συνεχιστεί και σε άλλα σημεία του σώματος. Αμέσως μετά παρατηρείται ήπια ερυθρότητα και μούδιασμα, τα οποία είναι παροδικά. Η ενδιαφερόμενη μπορεί να συνεχίσει άμεσα όλες τις δραστηριότητές της χωρίς κανέναν περιορισμό. Τα αποτελέσματα γίνονται εμφανή έπειτα από περίπου 6 εβδομάδες, ενώ οι επαναλήψεις των θεραπειών μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα. Εξαιρετική βελτίωση εμφανίζεται όταν η τεχνική συνδυάζεται με τo λεμφικό μασάζ με τη μέθοδο LPG endermologie με τη χρήση του μηχανήματος LPG Cellu M6, οπότε τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα αποβάλλονται πιο γρήγορα από τον οργανισμό, λόγω της ιστικής κινητοποίησης και της θεραπείας του συνδετικού ιστού. Σε περιοχές όπου απαιτείται σύσφιξη συνδυάζεται και με τη δράση των ραδιοσυχνοτήτων (RF) με το ισχυρό Triactive+, το οποίο πετυχαίνει ιδανική λείανση δέρματος μετά τη μείωση πόντων!


Η κλινική Dr Psifidis Laser Clinic αποτελεί μία ιατρική κλινική πρότυπο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που βασίζεται στις πιο πρωτοποριακές και τεχνολογικά προηγμένες μεθόδους, οι οποίες όταν εφαρμόζονται συνδυαστικά έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα και δίνουν λύσεις ακόμα και σε δύσκολα αισθητικά ζητήματα της σύγχρονης γυναίκας.




bottom of page