top of page

Αναίμακτη ρινοπλαστική με χρήση laser.


Οι λόγοι που επιλέγει κάποιος να υποβληθεί σε επέμβαση ρινοπλαστικής μπορεί να είναι για βελτίωση της ρινικής αναπνοής (λειτουργικός) ή για διόρθωση του σχήματος της μύτης (αισθητικός) . Ο χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος Δρ Ψηφίδης Δημοσθένης, μας ενημερώνει σχετικά με την αναίμακτη ρινοπλαστική μία μέθοδος που εφαρμόζεται όλο και πιο συχνά.


Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης;


Η λειτουργική ρινοπλαστική με "κλειστή τεχνική" επιτυγχάνει τον ευθειασμό του στραβού ρινικού διαφράγματος με τη χρήση laser. Η επέμβαση διαρκεί περίπου ενενήντα λεπτά και ο ασθενής λαμβάνει το εξιτήριο του από την κλινική την ίδια μέρα, λίγες ώρες μετά την επέμβαση.


Αναίμακτη και ανώδυνη μέθοδος


Η αναίμακτη ελάχιστα επεμβατική τεχνική LAS (Laser-assisted septoplasty) έχει αρκετά πλεονεκτήματα εκτός από την ολιγόωρη παραμονή στην κλινική.

  • Απουσία μετεγχειρητικού πόνου

  • Απουσία οιδήματος ή μελανιών στο πρόσωπο

  • Εκκρίσεις από τη ρινική κοιλότητα που διαρκούν 3-4 μέρες

  • Ελαχιστοποίηση των τραυματισμένων ιστών


Πότε ενδείκνυται η αναίμακτη ρινοπλαστική;


Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει σχετικά περιορισμένη εφαρμογή, αφού μπορεί να γίνει μόνο στην εσωτερική μεριά της μύτης. Ανάλογα με την περίπτωση και το επιθυμητό αποτέλεσμα ο ιατρός είναι αυτός που θα συστήσει τον καταλληλότερο τρόπο. Για το βέλτιστο αποτέλεσμα συνίσταται ο ασθενής να είναι ενήλικος ώστε να έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του προσώπου.


Ποιο είναι το κόστος της επέμβασης;


Το κόστος της επέμβασης διαφοροποιείται ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι όμως σημαντικό να αναφερθεί ότι ο ασθενής παραμένει λίγες ώρες στην κλινική με τη συγκεκριμένη μέθοδο, γεγονός που μειώνει το συνολικό κόστος.

Επιπρόσθετα ενδέχεται μέρος των εξόδων καλύπτεται και από ιδιωτική ασφάλεια ανάλογα με το συμβόλαιο και τους όρους.


Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο;


Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και δεν χρήζει επαναληπτικής ή διορθωτικής επέμβασης για αυτό και είναι σημαντικό να απευθυνθούμε σε ωρλ που να εξειδικεύεται στη ρινοπλαστική.

Τα μη μόνιμα αποτελέσματα αφορούν τη μέθοδο μη επεμβατικής ρινοπλαστικής για διόρθωση αποκλίνουσας μύτης με εμφύτευμα (filler) υαλουρονικού οξέος Yvoire contour.

Η εφαρμογή της γίνεται αποκλειστικά στο χώρο του ιατρείου.



Ο Δρ. Δημοσθένης Ψηφίδης είναι Χειρουργός Κεφαλής & Τραχήλου – Ωτορινολαρυγγολόγος με εξειδίκευση στις εφαρμογές Laser, στην Πλαστική Χειρουργική Προσώπου & Αισθητική Ιατρική.



Dr Psifidis Laser Clinic

Λεωφόρος Νίκης 25

Τηλ: 2310 260560








bottom of page