top of page

Νόσηση COVID-19 και αναγκαιότητα καρδιολογικού ελέγχου.


Όπως μας ενημερώνει ο επεμβατικός καρδιολόγος Αθηνόδωρος Νικητόπουλος, τα συμπτώματα από τον COVID-19 μερικές φορές μπορεί να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες ακόμα και μετά την ενεργή νόσηση.

Ο κορωνοϊός δύναται να βλάψει τους πνεύμονες, την καρδιά και τον εγκέφαλο αυτών που νόσησαν αυξάνοντας τον κίνδυνο για μακροχρόνια προβλήματα υγείας ή την επιβάρυνση όσων προϋπήρχαν.


Post Covid Check UP

Ακόμα και μετά την περίοδο της ανάρρωσης αρκετά άτομα αισθάνονται καταβεβλημένοι ή αδιάθετοι – κουρασμένοι. Συνήθως σε αυτή την κατηγορία ανήκουν άτομα που νόσησαν και ήταν μεγαλύτερης ηλικίας ή με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Πραγματοποιώντας ένα Post Covid έλεγχο μπορείτε να αξιολογήσετε την κατάσταση της υγείας σας και να εντοπίσετε τον βαθμό ανοσίας για τον κορωνοϊό.


  • Το οικογενειακό και ατομικό ιστορικό ώστε να γνωρίζει ο ιατρός αν υπάρχουν παθήσεις που σχετίζονται με την κληρονομικότητα καθώς και να σχηματίσει μία εικόνα για τον εξεταζόμενο

  • Κλινική εξέταση - ακρόαση, λήψη αρτηριακής πίεσης

  • Ηλεκτροκαρδιογράφημα - Η σωστή εκτίμηση των αποτελεσμάτων είναι πολύ σημαντική ώστε να διαχωριστούν τα φυσιολογικά ευρήματα που οφείλονται σε ανατομικές και λειτουργικές προσαρμογές του κυκλοφορικού συστήματος λόγω της άσκησης (όταν ο εξεταζόμενος αθλείται συστηματικά) και των παθολογικών ευρημάτων που οφείλονται σε καρδιακά νοσήματα

  • Triplex καρδιάς - με την χρήση υπερηχητικών μηχανικών κυμάτων μπορούμε να βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο την καρδιά και τα μακροσκοπικά χαρακτηριστικά αυτής, όπως τις διαστάσεις των δομών της (ανατομία) και την λειτουργική απόδοση αυτών (φυσιολογία).


Ο Αθηνόδωρος Νικητόπουλος είναι επεμβατικός καρδιολόγος με μεγάλη εμπειρία πολλών στεφανιογραφιών και αγγειοπλαστικών και εξειδίκευση στη διαδερμική τοποθέτηση αορτικών βαλβίδων (TAVI).



Maco Health

Μάρκου Μπότσαρη 109

Τηλ. 2310 908090



bottom of page