top of page

5 απλές συμβουλές για να απαλλαγείτε από το κρυολόγημα.


Κρυολόγημα είναι θα περάσει... Για να περάσει όμως γρήγορα σας δίνουμε 5 απλές συμβουλές.

1. Ξεκούραση- Σίγουρα θα υπάρχουν δουλειές που μπορούμε να αναβάλλουμε.... Ψώνια, γυμναστήριο, αθλητικές δραστηριότητες είναι κάποια που μπορούν να περιμένουν. Προέχει να γίνουμε καλά και για τα δευτερεύοντα υπάρχει χρόνος.

2. Άφθονα υγρά- Τα υγρά συμβάλλουν στη ρευστοποίηση και στην αποβολή των εκκρίσεων από το λαιμό και τη μύτη. Εκτός από το νερό φυσικά, φρέσκοι χυμοί φρούτων τονώνουν τον οργανισμό μας και ροφήματα όπως χαμομήλι, τσάι μαλακώνουν το λαιμό και καταπραΰνουν το βήχα.

3. Όχι στο τσιγάρο- Για όσους συνεχίζουν την άσχημη αυτή συνήθεια θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μονό επιβραδύνουν την ανάρρωση τους. Ωστόσο και οι μη καπνιστές καλό θα ήταν να αποφεύγουν κλειστούς χώρους με "κάπνα" γιατί στην Ελλάδα δε θα τους προστατεύσει ο αντικαπνιστικός νόμος.

4. Αντιβίωση και κορτιζονούχα σπρέι, απαραιτήτως με συνταγή ιατρού- Μόνο κατόπιν έγκρισης από τον ιατρό μας λαμβάνουμε φαρμακευτική αγωγή για να μην έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.

5. Συμπληρώματα διατροφής- Εννοείται πως πάντα προτιμούμε τις φυσικές τροφές. Αν για κάποιους λόγους όμως αυτό δεν είναι εφικτό, οι ειδικοί μας συμβουλεύουν πως συμπληρώματα βιταμίνης C, πολυβιταμινών, ψευδαργύρου,κτλ δρουν ευεργετικά για την υγεία μας.

bottom of page