top of page

Μικροδισκεκτομή - Άμεση υποχώρηση του πόνου με νοσηλεία λίγων ωρών.


Στην πλειοψηφία των ασθενών τα συμπτώματα της δισκοκήλης αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με συντηρητική θεραπεία όπως η φαρμακευτική αγωγή και οι φυσιοθεραπείες. Όταν όμως συντηρητική θεραπεία δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και δεν καταφέρει να ελέγξει τα συμπτώματα τότε μοναδική λύση αποτελεί η χειρουργική αντιμετώπιση με μικροδισκεκτομή.



Τι είναι η μικροδισκεκτομή;


Η μικροδισκεκτομή είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που ενδείκνυται σε ασθενείς με κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου με συνοδό πόνο. Με την επέμβαση αυτή, εξασφαλίζεται η αποσυμπίεση του νεύρου με αποτέλεσμα την ανακούφιση του ασθενή από τον πόνο αλλά και την μείωση των συμπτωμάτων όπως μούδιασμα, αδυναμία των άκρων ή παράλυση.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης που γίνεται υπό γενική αναισθησία ο νευροχειρουργός πραγματοποιεί μια πολύ μικρή τομή με τη χρήση ειδικού μικροσκοπίου. Η χρήση του ειδικού μικροσκοπίου δίνει τη δυνατότητα στο νευροχειρουργό να πραγματοποιεί τομές περίπου δύο εκατοστών στην πλάτη, στο ύψος της οσφυικής μοίρας. Η επέμβαση διαρκεί μία έως δύο ώρες και ολοκληρώνεται χωρίς καμία βλάβη στις αρθρώσεις, τους συνδέσμους και τους μύες.


Ποια είναι η μετεγχειρητική πορεία;


Ο ασθενής αμέσως μετά την επέμβαση αισθάνεται την υποχώρηση των συμπτωμάτων και του πόνου. Μετά την πάροδο ελάχιστων ωρών από την επέμβαση ο ασθενής κινητοποιείται υπό την επίβλεψη του νευροχειρουργού και περπατάει. Λαμβάνει το εξιτήριο του λίγες ώρες μετά την κινητοποίηση χωρίς να χρειάζεται να διανυκτερεύσει στην κλινική.

Δύναται να επανέλθει στη καθημερινότητα του ακολουθώντας τις οδηγίες του ιατρού σε ένα διάστημα περίπου 2 εβδομάδων. Στις περιπτώσεις που ο ασθενής επιθυμεί να επανέλθει σε αθλητικές δραστηριότητες το διάστημα διαμορφώνεται περίπου στις 6 εβδομάδες.



Ποια είναι τα ποσοστά επιτυχίας της επέμβασης;


Η διενέργεια μικροδισκεκτομής από έμπειρο νευροχειρουργό σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όπως είναι τα ειδικά μικροσκόπια έχουν ποσοστά επιτυχία άνω του 95% και καθιστούν τη μικροδισκεκτομή μία από τις ασφαλέστερες νευροχειρουργικές επεμβάσεις.







Ιατρείο: Σέρρες Πλαταιών 1 & Θεσσαλονίκη-Euromedica Κυανούς Σταυρός

Τηλ: 2321062130

bottom of page