top of page

"Καρδιολογικές παθήσεις και καλοκαίρι" Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε.


Όπως μας ενημερώνει ο επεμβατικός καρδιολόγος Αθηνόδωρος Νικητόπουλος, το καλοκαίρι μπορεί να επηρεάσει την υγεία της καρδιάς, καθώς υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα παρακάτω:

  1. Υψηλές θερμοκρασίες: Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων, ειδικά σε άτομα που έχουν υπάρξει προβλήματα με την καρδιά στο παρελθόν. Η υπερθέρμανση του σώματος μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της καρδιακής συχνότητας και της αρτηριακής πίεσης.

  2. Άσκηση: Η άσκηση σε υπερβολικά ζεστό και υγρό περιβάλλον μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων, όπως η καρδιακή αρρυθμία

  3. Διατροφή: Η κατανάλωση βαριάς και ανεπαρκώς ισορροπημένης διατροφής μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία της καρδιάς. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι σημαντικό να επιλέγετε ελαφριά, φρέσκα τρόφιμα και να προσέχετε την κατανάλωση αλκοόλ.

  4. Ενυδάτωση: Η αποφυγή αποτελεσματικής ενυδάτωσης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την καρδιά, καθώς η αίματος γίνεται πιο πηχτό και αυξάνει ο κίνδυνος δημιουργίας θρόμβων.

  5. Αντηλιακή προστασία: Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει θερμοπληξία ή ηλιακό εγκαύματα, που μπορεί να επιβαρύνουν την καρδιά και τον οργανισμό γενικότερα.

Για να διατηρήσετε την υγεία της καρδιάς σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι σημαντικό να προσέχετε τον τρόπο ζωής σας και να λαμβάνετε τις κατάλληλες προφυλάξεις. Εάν έχετε ιστορικό καρδιακών παθήσεων ή άλλων υγειονομικών προβλημάτων, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για περαιτέρω συμβουλές και οδηγίες.


Ο Αθηνόδωρος Νικητόπουλος είναι επεμβατικός καρδιολόγος με μεγάλη εμπειρία πολλών στεφανιογραφιών και αγγειοπλαστικών και εξειδίκευση στη διαδερμική τοποθέτηση αορτικών βαλβίδων (TAVI).



Ιατρείο: Maco Health Μάρκου Μπότσαρη 109

Τηλ. 2310 908090



bottom of page