top of page

Ανώδυνη αρθροσκόπηση ώμου με ελάχιστα επεμβατική μέθοδο (MIS).


Ο τρόπος διενέργειας των χειρουργικών επεμβάσεων στην ανατομική περιοχή του ώμου, εξελίσσεται ταχύτατα, με τις ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές μεθόδους MIS Surgery να κερδίζουν στο πεδίο της ορθοπαιδικής χειρουργικής, ολοένα και περισσότερο έδαφος.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών, αποτελεί η αρθροσκοπική χειρουργική.

Με τη χρήση ενός σύγχρονου εργαλείου που ονομάζεται αρθροσκόπιο διενεργούνται απλές αλλά και πιο σύνθετες επανορθωτικές επεμβάσεις..

Πρόκειται για ένα εξελιγμένης τεχνολογίας εργαλείο, που σε συνδυασμό με ειδικά ενδοσκοπικά (μικροσκοπικά) εξαρτήματα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διενέργεια απλών αλλά και πιο σύνθετων επανορθωτικών επεμβάσεων, πετυχαίνοντας έτσι μικρότερες βλάβες στους ιστούς, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιείται αισθητά ο χρόνος της επούλωσης.

Ο ορθοπαιδικός χειρουργός Χρυσάνθου Χρύσανθος, διαθέτει τη μοναδική στη Βόρεια Ελλάδα, συσκευή VisionScope για τη διενέργεια αρθροσκόπησης.


Όπως μας εξηγεί ο ορθοπαιδικός χειρουργός Χρυσάνθου Χρύσανθος, τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ο λιγότερος πόνος μετεγχειρητικά, η ταχύτερη επούλωση, ο χαμηλότερος κίνδυνος μόλυνσης και άλλων επιπλοκών. Δεν απαιτεί νοσηλεία του ασθενούς στο νοσοκομείο, ενώ ο χρόνος που απαιτείται για τη διενέργεια της επέμβασης είναι σημαντικά λιγότερος και το αισθητικό αποτέλεσμα καλύτερο. Ο ασθενής μετά την επέμβαση επιστρέφει σπίτι του με ταχύτατη επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες και στην εργασία.


bottom of page