top of page

Αναπηρικό αμαξίδιο: ένα βασικό μέσο για τις καθημερινές δραστηριότητες.


Η κινητική αναπηρία εμπεριέχει το σύνολο των ατόμων που παρουσιάζουν ένα έλλειμμα, μια δυσκολία σε σχέση με την κινητικότητα ενός η περισσοτέρων μελών του σώματος .


Η δεύτερη προσέγγιση της αναπηρίας μετά την ετοιμολογία της σχετίζεται με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες και την κοινωνική οργάνωση. Στους περιβαλλοντικούς παράγοντες συμπεριλαμβάνονται η οικονομική υποστήριξη των γονέων, η πρόσβαση τους και η κοινωνική υποστήριξη οι οποίοι αποτελούν ανασταλτικοί παράγοντες και παρεμπόδιση στην συμμετοχή τους σε χώρους αναψυχής. Σημειώνεται ότι, οι δυσκολίες πρόσβασης και στο σχολείο και στην κοινότητα , η έλλειψη εξοπλισμού, τόσο το φυσικό όσο και το οικοδομημένο περιβάλλον θεωρούνται εμπόδια στην συμμετοχή των γονέων και των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση σε κοινωνικές δραστηριότητες.


Για τον λόγο αυτό ένα βασικό μέσο εκτέλεσης των καθημερινών δραστηριοτήτων τους αποτελεί το αναπηρικό αμαξίδιο. Το μέσο αυτό στοχεύει στο να εκτελούν όσο είναι δυνατόν τις καθημερινές δραστηριότητες τους χωρίς να αισθάνονται και να είναι αποκομμένοι από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Τα άτομα της οικογένειας τους διευκολύνονται στην μεταφορά τους και προσαρμόζουν τις ανάγκες τους με απώτερο σκοπό την καλύτερη ποιότητα ζωής που είναι δυνατόν να έχουν.


Σε ένα κατάστημα ορθοπεδικών υπάρχουν διαθέσιμοι όλοι τύποι αναπηρικών αμαξιδίων ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Ο πωλητής παρέχει το σύνολο των πληροφοριών που χρειάζεται κάθε οικογένεια με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού. Στόχος η σωστή αξιοποίηση του αναπηρικού αμαξιδίου από το ίδιο το άτομο καθώς και την οικογένεια του για μέγιστη ποιότητα ζωής με την εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων αν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν.


Κατερίνη, Θεσσαλονίκης&Κιλκίς 14

Τηλ:2351076097

bottom of page