top of page

Αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας - Dr Psifidis Laser ClinicΟ Δρ. Δημοσθένης Ψηφίδης, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Dr Psifidis Laser Clinic, μίας ιατρικής κλινικής πρότυπο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που βασίζεται στις πιο πρωτοποριακές και τεχνολογικά προηγμένες μεθόδους, μας ενημερώνει για τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.


CELLULAZE LASER

Η θεραπεία Cellulaze Laser αποτελεί μια νέα επαναστατική ελάχιστα επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, με αισθητικό αποτέλεσμα διάρκειας περισσότερων των 5 ετών, σύμφωνα με τις τελευταίες κλινικές μελέτες. Είναι εγκεκριμένη από τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και εφαρμόζεται με επιτυχία στην Αμερική και στην Ευρώπη από το 2012, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τη σοβαρή κυτταρίτιδα (τύπου 3 ή 4), αυτήν δηλ. που ευθύνεται για την εικόνα της «φλούδας του πορτοκαλιού» στο δέρμα. Το τελικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται σε 1-2 μήνες, ενώ για τους υπόλοιπους 6 μήνες συνεχίζεται η βελτίωση της υφής και η σύσφιξη του δέρματος που προκαλεί το ειδικό αυτό Laser.
SmartLipo Laser Λιπόλυση

Τι είναι η Laser λιπόλυση και η θεραπεία Smartlipo;


Η laser λιπόλυση (laserlipolisi) με το τελευταίας τεχνολογίας τρίτης γενιάς Smartlipo Laser, το Smartlipo Triplex, είναι μια νέα ασφαλής επαναστατική ελάχιστα έως καθόλου επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους που αντιστέκεται στην άσκηση και στη δίαιτα και έχει μόνιμο αισθητικό αποτέλεσμα. Η θεραπεία Smartlipo είναι κλινικά δοκιμασμένη και εγκεκριμένη από το FDA της Αμερικής από το 2006, ωστόσο έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια χάρη στο νέο τρίτης γενιάς μηχάνημα LASER Smartlipo Triplex της αμερικάνικης εταιρίας Cynosure, το οποίο είναι πολύ πιο γρήγορο και αποτελεσματικό από της πρώτης και δεύτερης γενιάς Smartlipo, τα οποία εφαρμόσαμε με επιτυχία στη Μ. Βρετανία από το τέλος του 2006.


Πώς λειτουργεί η θεραπεία Smartlipo;


Η θεραπεία Smartlipo στηρίζεται στην άμεση εφαρμογή του λέιζερ (Nd:Yag Laser) μέσω μιας ειδικής οπτικής ίνας που τοποθετείται στο υποδόριο λίπος των περιοχών με τοπικό πάχος αφού έχει επιτευχθεί τοπική αναισθησία στις περιοχές αυτές.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται;


Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία με μίγμα τοπικού αναισθητικού το οποίο εφαρμόζεται πριν την εφαρμογή του λέιζερ. Η τοπική αυτή αναισθησία διαρκεί δύο με τρεις ώρες και δεν επηρεάζει τη γενική κατάσταση του ασθενούς. Δεν χρησιμοποιείται μέθη ούτε καταστολή, ο ασθενής έχει όλες τις αισθήσεις του και συμμετέχει ο ίδιος στην επίτευξη της θεραπείας του. Μετά τη θεραπεία ο ασθενής πρέπει να εφαρμόσει στην περιοχή ελαστική συμπιεστική επίδεση (ειδικά λαστέξ) την οποία διατηρεί μόλις μία εβδομάδα (για περιοχές όπως η κοιλία και οι μηροί) ή 3-4 μέρες για περιοχές όπως είναι οι βραχίονες και τα γόνατα. Η μέθοδος smartlipo έχει πολύ γρήγορη αποθεραπεία, δεν απαιτεί νοσηλεία, μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε πολλές άλλες περιοχές του σώματος εκτός από την κοιλιά, τους γλουτούς και τους μηρούς, όπως στα χέρια, στο πηγούνι, στα γόνατα, στη πλάτη, καθώς και σε άλλες περιοχές τοπικού πάχους. Όταν γίνεται σωστή επιλογή του ασθενούς και των περιοχών με τοπικό πάχος, απαιτείται μόλις μία θεραπεία λέιζερ λιπόλυσης για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.


Υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να γνωρίζω για την Laser Λιπόλυση με Smartlipo;


Το τρίτης γενιάς Smartlipo Triplex έχει laser με τρία διαφορετικά μήκη κύματος, από τα οποία το ένα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, συντελώντας έτσι στην εμφάνιση ενός λείου και σφριγηλού δέρματος στις περιοχές όπου εφαρμόζεται το smartlipo και υπάρχει από πριν χάλαρωση (πχ. έσω μηροί, διπλοσάγονο) αντίθετα με την παραδοσιακή μέθοδο της λιποαναρρόφησης, η οποία μπορεί να αφήσει το δέρμα χαλαρό και με ατέλειες. Ο ασθενής θα πρέπει να απέχει από την έντονη άσκηση (στο γυμναστήριο) και από σάουνες, θερμά λουτρά και ηλιοθεραπεία για περίπου 10 μέρες μετά τη θεραπεία του, ενώ πρέπει να αποφύγει και το εν τω βάθει μασάζ για περίπου 2 εβδομάδες. Σε γενικές γραμμές επανέρχεται στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής μετά από δύο με τρεις μέρες.
Μεσοθεραπεία για κυτταρίτιδα – τοπικό πάχος

Πόσα είδη μεσοθεραπείας υπάρχουν;

Για το μέγιστο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε δύο είδη μεσοθεραπείας. Η πρώτη είναι αυτή που περιέχει φωσφατιδυλχολίνη και καφεϊνη και άλλα αμινοξέα και αντιοξειδωτικές ουσίες που έχουν ένδειξη για κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος, καθώς έχουν ισχυρή λιπολυτική δράση. Η μεσοθεραπεία αυτή γίνεται κάθε 10-15 μέρες. Η δεύτερη περιέχει L-carnitine και μικρό ποσοστό φωσφατιδυλχολίνης (5%) και μπορεί να γίνει κάθε εβδομάδα, ενώ έχει ένδειξη και για τα άτομα που κάνουν ομοιοπαθητική καθώς δεν περιέχει καφεϊνη. Και οι δύο μεσοθεραπείες αυτές είναι επώνυμες και πιστοποιημένες από το FDA της Αμερικής και έχουν ευρωπαικά διπλώματα (CE mark). Η πρώτη είναι το διάλυμα Celluform της ιταλικής εταιρείας Promoitalia ενώ η δεύτερη είναι το διάλυμα SLIM της εταιρείας MD Skin Solutions.


Πόσες συνεδρίες χρειάζονται και ποια είναι η διαδικασία;

Στην περίπτωση της θεραπείας για κυτταρίτιδα μόνο απαιτείται μία συνεδρία εφαρμογής των μικροενέσεων κάθε εβδομάδα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση για τοπικό πάχος όπου απαιτείται λιπόλυση σε συγκεκριμένα σημεία, οι συνεδρίες γίνονται κάθε δύο εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση διαφέρει τόσο το ποσό του υλικού που χρησιμοποιείται, τόσο και το μήκος της βελόνας, καθώς στην περίπτωση της λιπόλυσης οι ενέσεις γίνονται υποδερμικώς. Το διάλυμα που εγχύεται ενδοδερμικώς (στην περίπτωση της κυτταρίτιδας) ή υποδορίως (για το τοπικό πάχος) περιλαμβάνει την γνωστή λιπολυτική ουσία φωσφατιδυλχολίνη, την καφείνη και άλλες λιπολυτικές ουσίες, (π.χ. παπαίνη), καθώς και αμινοξέα και αντιοξειδωτικά, όπως το ασκορβικό οξύ. Στο κέντρο μας είμαστε σε θέση να σας προτείνουμε συνδυαστικές θεραπείες που περιλαμβάνουν τόσο τη μεσοθεραπεία (ενέσιμη ή μη), όσο και τη θεραπεία LPG endermologie. Η κλινική Dr Psifidis Laser Clinic αποτελεί μία ιατρική κλινική πρότυπο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που βασίζεται στις πιο πρωτοποριακές και τεχνολογικά προηγμένες μεθόδους, οι οποίες όταν εφαρμόζονται συνδυαστικά έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα και δίνουν λύσεις ακόμα και σε δύσκολα αισθητικά ζητήματα της σύγχρονης γυναίκας.Dr Psifidis Laser Clinic

Λεωφόρος Νίκης 25

Τηλ: 2310 260560Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page